Ajuntament de Llagostera On line

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Els certificats digitals

Per poder relacionar-se electrònicament amb l’administració cal disposar d’un certificat digital. Aquest certificat acredita la identificació del ciutadà i permet signar electrònicament.

Hi ha diferents tipus de certificats:

1) Certificat de representant de persona jurídica (entitats, associacions, empreses...)

S’expedeix a persones físiques (particulars) que representen persones jurídiques (entitats, associacions, empreses...). Aquest és el tipus de certificat que han de demanar els representants legals de les empreses, entitats i associacions.

2) Certificats personals

IdCat: Certificat digital que emet el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC). Permet operar amb diferents administracions, entre elles l’Ajuntament.

Pot sol·licitar-se a l’oficina del Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Llagostera.

IdCat Mòbil: És un mecanisme d’identificació i signatura electrònica basat en l’enviament al mòbil de paraules de pas (contrasenyes) d’un sol ús. Pensat bàsicament per entrar sol·licituds als Ajuntaments.

Podeu obtenir el vostre certificat personal de manera on-line des de l'IdCAT

 

Instruccions per a la petició d'un certificat electrònic per a entitats

 

Certificat de representant d'una persona jurídica de la FNMT

 

Certificats electrònics admesos per aquesta seu electrònica

Per utilitzar els serveis que requereixen que els usuaris s'autentiquin mitjançant certificat electrònic s'acceptarà qualsevol certificat classificat pel Consorci d'Administració Oberta de Catalunyaamb un nivell 3 superior.

El següent enllaç us permet accedir a la llista d'entitats de certificació i certificats admesos.

 

 

 

Info d'interés

El DNI electrònic permet accedir a multiples serveis on line a les persones físiques gràcies al certificat electrònic que incorpora, el qual acredita la identitat del titular mitjançant la clau privada que té associada. Per utilitzar el DNI electrònic cal instal•lar un programari específic que facilita el cos nacional de policia en el portal dedicat al DNI electrònic i disposar d'un dispositiu lector compatible instal•lat a l'ordinador.